Livets pust

“Til læsere, der vil træne deres empati-muskel.
En fin digtsamling med fokus på de følelser og tanker, der kan følge efter alvorlig sygdom, især under corona”
— Lektørudtalelse af Camilla Sejerøe, bibliotekar

Uventet smittet af en virus, gennemgik jeg i 2019 en dobbelt lungetransplantation efter et hård forløb optil, undervejs, og efter. Denne digtsamling er ord, der repræsenterer tanker og refleksioner, som jeg skrev undervejs i forløbet. Ordene var aldrig tænkt som en digtsamling, men som selvterapi eller katarsis. I digtsamlingen står ordene nærmest urørte, som skrevet i den kronologi, der afspejler processen med lungesygdom og organtransplantation i en Corona tid.

At gennemleve en lungetransplantation for at vågne op til Corona tider forstærkede betydningen og konsekvenserne af Corona, og blev et skarpt forstørrelsesglas på, hvad vi som samfund har gennemgået med nedlukning, isolation, frustration og frygt. Samlingen handler dog mere om livet, dens betingelser, kriser og optimisme end den handler om sygdom.

Danmarks biblioteker beskriver digtsamlingen med fem nøgleord: trist, reflekterende, dybsindig, intellektuel, og tankevækkende. Jeg synes ikke selv den er trist.

Digtsamlingen er udgivet på forlaget Historia og kan købes på de gængse online boghandlere.

Det er en medforfatterkontrakt, hvor jeg bærer omkostinger til redigering og produktion. Jeg håber derfor du vil bestille den personlig hos mig.

Den kan bestilles ved mig

Pris: 149,95,- (afhentning)

For 175,- med fragt
(Overfør 175,- via mobilepay til 25139333 med dit navn i kommentar + send adresse til kkl@sam.sdu.dk. Så sender jeg med PostNord)

Omtale / anmeldelser

Vejle Amts Folkeblad (2022) Kim fik to nye lunger og livet tilbage: I Juelsminde finder han ro og nye kræfter. 26. Juli 2022; også publiceret i Horsens Folkeblad, Århus Stiftstidende, og Randers Amtsavis.

Pov International (2022). ”Livets pust” – med luftmangel, omvæltning og kamp. Online 5. februar.

Vejle Amts Folkeblad + Horsens Folkeblad + Fredericia Dagblad (2022). Professor fra Vejle fik sit liv genoplivet: Så døden i øjnene og fik to nye lunger. Online 8. januar; fysisk 11. januar.

Ugeavisen – Vejle (2022). Forsidehistorie (forside). Professor så døden i øjnene. 12. januar.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close